Unides Podem proposa una coalició d’esquerres fóra de l’oligopoli financer i la CEOE.

Al claustre de l’antiga Universitat de València Unides Podemos va celebrar diumenge passat, l’acte central de campanya al país valencià.

Rubén Martínez Dalmau, vicepresident segon del govern del Botànic, va desgranar les propostes referents a les polítiques d’habitatge i també de la importància de traslladar el model del Botànic al govern de l’Estat per a garantir polítiques públiques que garantisquen el compliment de l’article 47 de la Constitució espanyola i pareixen l’especulació immobiliària.

María Teresa Pérez diputada d’Unides Podem per Alacant abordà la precarietat laboral i l’alta taxa d’atur juvenil que impedeix als joves emancipar-se, però que també té un impacte negatiu en la caixa de la Seguretat Social pel baix nivell de cotitzacions.

Esther López Barceló responsable de memòria democràtica d’Esquerra Unida i candidata al Congrés dels Diputats, arengava sobre la memòria històrica i la instrumentalització de l’exhumació del dictador Franco, la falta de fermesa en permetre els honors i exaltació del dictador i de visibilització del feixisme.

Roser Maestro diputada d’Unidas Podemos al Congrés ha sol·licitat la derogació de la llei mordassa i la necessitat d’una política amb un fort component feminista, abolicionista de la prostitució, contra els ventres de lloguer. També la derogació de la reforma laboral del PSOE i del PP.

Héctor Illueca, cap de llista d’Units Podem al Congrés dels Diputats ens ha convidat a explicar el nostre projecte als nostres veïns i veïnes, un projecte que posa a les persones en el centre de l’acció política, amb més justícia social, contra la precarietat laboral, contra la devaluació de les pensions públiques . La creació d’una empresa pública d’energia per a acabar amb la pobresa energètica i l’oligopoli energètic i la promoció de les energies renovables.

Rafa Mayoral secretari de societat civil de Podemos. UP vol parlar dels problemes de la classe treballadora i que les altres formacions parlen clarament del que volen fer. La motxilla austríaca és un tema de campanya perquè volen crear una capitalització encoberta de les pensions, que és atacar a la justícia social i als drets de la classe treballadora.

Per finalitzar el miting, Alberto Garzón, coordinador general d’Esquerra Unida, va explicar que el que hem viscut no ha sigut només una crisi econòmica, sinó una estafa amb retallades en educació, dependència, pensions, rescatant al mateix temps amb 60.000 milions a la banca. No es tracta de banderes, es tracta de parlar dels problemes quotidians dels nostres conciutadans.

En definitva, una nova contesa electoral ha servit per visibilitzar una aposta clarament d’esquerres i social en les propostes d’Unides Podem amb un missatge clar a tota la societat: la necessitat de un govern de coalició i progrés al marge dels grans oligopolis financers i en contra del poder econòmic representat per la CEOE.

[Redacció]