Setmana Esportiva a La Pobla de Vallbona

Des del dia 1 fins al dissabte 13 de Juliol se celebra a la Pobla de Vallbona la XXXIII setmana esportiva. La major part de les competicions tindran lloc a la Ciutat Esportiva on podrem gaudir de futbol 8, tenis, frontenis, bàsquet 3×3 i escalada entre altres. Les activitats de la setmana esportiva, programades per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament, amb la col·laboració de diferents entitats, estan dirigides a tota la població.

Una de les coses característiques dels últims anys a la població ha estat el foment de l’activitat esportiva general i l’esport adaptat així com albergar tota mena de competicions esportives tant de caràcter local com comarcal o nacional. Els equips de diferents disciplines esportives han anat sembrant èxits al llarg dels anys i amb aquest impuls i les noves instal·lacions esportives s’han pogut augmentar l’oferta i les activitats relacionades amb l’esport i la salut de forma molt significativa.

Baix els paraigües de “l’esport per a tots”, una filosofia que persegueix la universalització de l’activitat física i esportiva atenent a la diversitat de la població i a les diferents concepcions i formes de practicar-lo, es potencia l’esport educatiu i formatiu, l´utilitari, el recreatiu, el que es realitza per salut, el que té com a base l’espectacle o exhibició i, fins i tot, l’esport que es practica per lliure. I és que una de les principals competències dels municipis, segons la Llei 2/2011 de l’Esport i l’Activitat Física del País Valencià, és el foment de l’esport per a tots i totes i el foment de l’esport escolar.

Tot i que a la Pobla de Vallbona hi ha instal·lacions que estan explotades per l’empresa privada, com ara les piscines d’estiu i coberta, el gimnàs l’Argila, etc., la gent del poble troba formes de practicar activitat física sense haver de fer una gran despesa ni contribuir a l’enriquiment de grans multinacionals que amb la seua gestió dificulten que es puga gaudir de totes les construccions relacionades amb l’esport que tenim a la població.

 

[Redacció]