Prou d’enganyar als agricultors i ramaders (CANVI eixirà de la Plaça de Sant Agustí)

Us recordem que divendres que ve, 14 de febrer, a les 10.00 en la Plaça de Sant Agustí cal anar a la manifestació-tractorada per a solidaritzar-nos amb els llauradors i ramaders davant la situació límit.

A València, totes les organitzacions agràries Asaja, La Unió i UPA han convocat una tractorada i manifestació el 14 de febrer a València davant la situació límit dels agricultors i ramaders i per a reclamar a les administracions que impulsen una sèrie de mesures per a garantir una rendibilitat digna per als productors.

PROLONGACIÓ DE LES PROTESTES PER LA CRISI CITRÍCOLA I DEL VI A VALÈNCIA

La marxa s’iniciarà amb una concentració de tractors i manifestants en la Plaça de Sant Agustí de València i el recorregut conclourà en la plaça del Temple, a les portes de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, on els representants de totes les organitzacions agràries participants dirigiran unes paraules als assistents.

D’aquesta manera se sumen a la campanya de mobilitzacions que s’està duent a terme en diverses comunitats autònomes i que ja l’any passat van iniciar en la Comunitat Valenciana amb motiu de la crisi citrícola i vitivinícola, unes protestes què, segons lamenten, no han tingut resposta per part de les administracions.

Volen denunciar la crisi de rendibilitat en la majoria de les produccions agropecuàries -ara ha finalitzat la pitjor campanya de la història del caqui, assenyalen-; i l’incessant augment dels costos de producció -increment de l’SMI, que el sector no trasllada al preu dels seus productes-.

També denuncien la utilització de l’agricultura i la ramaderia valenciana com a “moneda de canvi” en els acords de la Unió Europea amb països tercers, la “discriminació perpètua” de la Política Agrícola Comuna (PAC) cap als cultius mediterranis o la “injusta criminalització” que rep l’agricultura i la ramaderia com a sector contaminant.

[Redacció]