L’associació de veïns i veïnes de Camp de Túria obté una subvenció de 2.524 € pels projectes desenvolupats el 2019

Les activitats s’incloïen en els objectius marcats per l’Associació. Aquesta programació anual s’han desenvolupat al llarg de l’any 2019, al costat d’altres activitats puntuals .

Aquesta ajuda forma part de les subvencions de concurrència competitiva que ofereix l’Ajuntament cada any a les associacions veïnals que presenten projectes singulars. Des d’aquest mitjà animem perquè l’ajuntament seguisca fomentat la participació de la societat civil com a part fonamental de millora col·lectiva del municipi.

Algunes de les activitats promogudes i executades l’any 2019 per l’associació es detallen a continuació:

ACTIVITATS CULTURALS I PROJECTE BIBLIOTECA

La “BIBLIOTECA COMUNITÀRIA” consta d’una sèrie de projectes literaris i culturals específics: campionat d’escacs, tertúlies literàries, contacontes intergeneracionals, recital de poesies, concurs de haikus, concurs de relats curts…

ACTIVITATS DE FOMENT DEL RECICLATGE I RESPECTE PEL MEDI AMBIENT

Projectes relacionats amb l’impuls del reciclatge actiu, el nucli del qual és la recollida de piles i paper a través de punts de reciclatge situats a la biblioteca, així com la realització de tallers de conscienciació per als més xicotets i  excursions i tallers fotogràfics i literaris associats a la contemplació i valoració del patrimoni paisatgístic de la Pobla de Vallbona.

ACTIVITATS ESPORTIVES.
Campionats de tenis (adult, juvenil i infantil), així com activitats esportives o jocs esportius accessibles als més xicotets amb la finalitat de promoure el coneixement mutu, el respecte i la solidaritat. Aquestes activitats no pretenen desenvolupar l’esperit competitiu sinó promoure els llaços de comunitat.

 

A més, volem destacar el projecte de la Biblioteca comunitària de l’Associació de Camp del Túria, desenvolupat a les dependències del Club Social de la urbanització. Aquest és un espai obert a tothom, amb independència de formar part d’aquesta comunitat de veïnes i de l’associació.

Es tracta d’un espai multicultural pensat com un espai obert i accessible. Ha sigut crucial la participació de la comunitat de veïnes què a través de donacions de material (llibres, prestatgeries, etc.), ha fet possible regenerar la biblioteca i posar a disposició de tothom el préstec de llibres i la lectura en les seues instal·lacions.

Aquest espai està pensat com un espai MULTICULTURAL en el qual desenvolupar activitats vinculades a la promoció de la lectura, la literatura i la cultura en general: campionat d’escacs, tertúlies literàries, tertúlies literàries juvenils, contacontes o recitals de poesia, són algunes d’aquestes iniciatives.

 

[Redacció]