L’ajuntament informa els veïns de la zona est de les obres per evitar inundacions

Segons fonts municipals, l’equip de govern en nom de l’ajuntament, s’ha posat en contacte amb els vens de les urbanitzacions de la zona est per informar-los del projecte i obres per evitar les recurrents inundacions.

Ací us deixem amb el detall de la carta que han enviat als veïns i el document del projecte.

Estimat veí, estimada veïna,

Des de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ens posem en contacte amb vosté per informar-vos de la situació de les actuacions que s’estan portant a terme per evitar les inundacions que es pateixen en els carrers de les urbanitzacions de la zona est del municipi.

El passat 5 d’abril, l’empresa Urbanistas Ingenieros S.A. va lliurar a la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat Valenciana el “Projecte tècnic de drenatge de les urbanitzacions Sant Martí, Maravisa, Les Penyes i Montesano, en els termes municipals de la Pobla de Vallbona, Sant Antonio i Bétera”. El projecte va ser adjudicat el 2017 a l’empresa URBINSA amb l’objectiu de plantejar una solució definitiva a les inundacions que es produeixen en aquestes zones, especialment a la Pobla de Vallbona i Sant Antonio de Benagéber.

L’estudi compren entre altres documents, una anàlisi dels problemes d’inundacions, l’inventariat de tots els sistemes de drenatge actuals i l’estudi de solucions atenent a la situació existent.

La solució projectada consisteix en la construcció d’una bassa de laminació impermeabilitzada amb una capacitat de 36.500 m3 d’aigua i que ocuparà una superfície de 14.682 m2. A més, es construiran 11 captadors situats en la xarxa viària i 4 col·lectors que donaran suport a la xarxa existent i que conduiran les aigües fins a la base de laminació. Aquesta basa es buidarà amb 2 bombes de 12 kw en paral·lel en les 48 hores següents a què passen les pluges. El projecte inclou treballs complementaris d’integració paisatgística i adequació ambiental mitjançant la plantació d’arbrat autòcton i un tancat perimetral en acer galvanitzat.

Aquest projecte queda pendent en aquests moments de la Declaració d’Impacte Ambiental de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, un pas necessari per a l’aprovació definitiva del projecte. A partir d’ací s’haurà de procedir a l’obtenció dels terrenys i la posterior licitació de l’obra.

El cost estimat de l’obra ascendeix a 2 milions d’euros, un import que des de la Direcció General de l’Aigua existeix el compromís d’assumir en la seua totalitat.

Es tracta de la solució definitiva al problema que des de dècades patiu el veïnat dels carrers Murillo, Dénia, Las Palomas, Antonio Ferrer Belda i adjacents.

Des de l’Ajuntament agraïm la vostra comprensió en tractar-se d’un procés llarg, però que ha d’evitar problemes futurs en la zona.

Reben una cordial salutació:

                                    La Pobla de Vallbona, 12 d’abril de 2019

 

 

[Redacció. Ajuntament de la Pobla de Vallbona]