Labora obri la inscripció perquè 1.000 aturats puguen accedir a tasques de conservació de la muntanya

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, ha obert la inscripció perquè 269 Ajuntaments de la Comunitat puguen sol·licitar subvencions per a contractar a un total de 1.000 persones desocupades per a fer tasques de conservació de les muntanyes.

Les persones desocupades contractades per les entitats locals realitzaran actuacions per a mitigar o reduir un risc contemplat en un pla o procediment d’emergències de la Comunitat Valenciana en el seu conjunt o d’àmbit local, i de manera especial la reducció dels riscos poblacionals derivats dels incendis forestals, mitjançant accions que afavorisquen la intervenció dels mitjans d’extinció.

Aquestes ajudes (EMERGEIX) formen part del pla Avalem Experiència elaborat conjuntament per la Conselleria d’Economia i l’Agència Valenciana d’Emergències per a desenvolupar una acció transversal i de treball conjunt entre els diferents departaments de la Generalitat com amb els ajuntaments valencians, que suposarà una inversió de més de quinze milions d’euros per part de Labora.

De conformitat amb l’Informe-proposta de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, l’àmbit geogràfic de la convocatòria s’ha determinat mitjançant la combinació dels següents factors: el risc de despoblament i el risc d’incendi forestal i prioritat operativa en l’extinció d’incendis.

Per a poder accedir al programa, les persones desocupades hauran d’estar inscrites en Labora i tindre actualitzada la seua demanda. Els Ajuntaments oferiran llocs de treball de capatàs, peó, podadors i forestals i de treballadors agrícoles.

L’estratègia d’EMERGE respon a tres dels grans reptes que enfronta actualment la Comunitat Valenciana: la necessitat de mantenir adequadament el patrimoni natural per a evitar els incendis forestals; el creixent risc de despoblament; i la necessitat de generar llocs de treball per a garantir la inclusió social, especialment a l’interior.

Relació de municipi que poden sol·licitar subvenció

[Redacció]