La Pobla de Vallbona estrena els nous camions de recollida de residus

La Pobla de Vallbona ha presentat la flota de vehicles que s’encarregarà de la recollida de residus i la neteja viària del municipi. Es tracta de tres recol·lectores de fem i poda, un  camió de caixa oberta amb grua per a mobles, un camió de llavat de contenidors i llavat de carrers i un camió ploma per a contenidors soterrats.

A més s’incorporen dos agranadores grans per a urbanitzacions i una xicoteta per a neteja viaria en el nucli urbà, tres furgonetes per a desplaçament de personal i una camioneta per a personal de neteja de herba en voreres.

Els nous vehicles van preparats amb l’última tecnologia que ha de permetre una recollida més ràpida i silenciosa dels contenidors i evitar molèsties als veïns. A més, tots els camions estaran geolocalitzats en tot moment i disposen d’un sistema que permetrà saber el volum de fem que es replega en cada contenidor. D’esta manera es vol poder millorar l’eficàcia de la recollida en funció de l’evolució dels volums de recollida dels residus.

L’equip humà de concessió augmenta fins a les 32 persones, 7 d’elles dones de nova incorporació. Esta ampliació de mitjans i personals permetrà incrementar la freqüència de neteja de carrers. En estos sis mesos de vigor del contracte s’han substituït els 600 contenidors del terme per altres de nous, més accessibles i que en la nova contractació es
netejaran de manera periòdica.

El regidor de Serveis Municipals, Juan Aguilar, s’ha felicitat per la posada en marxa de tots els mitjans de la licitació de recollida de residus i neteja viària i destaca “l’aposta que ha fet l’equip de govern per la neteja viària i recollida del fem fet amb un contracte que estarà en vigor durant deu anys”.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha posat de relleu que “els veïns ja han notat la millora de la neteja viària i també en l’eficiència de la recollida de residus, amb menys molèsties i ha destacat que l’equip tècnic i humà està dimensionat per al municipi”.

[Ajuntament de la Pobla de Vallbona]