És VIOLÈNCIA MASCLISTA: són més de 1.000 dones assassinades.

A Espanya, a tot el món, hi ha assassinats cada dia. Tots són lamentables, els d’homes que maten a altres homes, els de dones que maten a dones i els de dones que maten a homes en atracaments i robatoris, per drogues, per venjances, etc. La diferència entre aquests assassinats i els assassinats masclistes és que en aquests, uns altres homes, maten a dones que són o han estat la seva parella (o que ells han volgut que ho siguin), i les maten per una qüestió de poder, perquè es senten superiors a elles, millors que elles, amos i senyors de la seva destinació, totpoderosos; perquè les despullen de tota dignitat, les pretenen anul•lar o les anul•len, les objetualitzen convertint-les en poc més que una hortalissa que els pertany i, com les consideren seves i sense cap valor, prefereixen “menjar-les-hi” encara que no tinguin gana, abans que deixar-les créixer.

És un problema cultural, una qüestió de poder, de patriarcat, de ments podrides que pensen que una dona és menys persona que un home. És la massacre del més fort contra la més feble, del masclisme putrefacte i retrògrad contra la dona sols perquè ella és dona. I per això, que ho sàpiga la gent de Vox, es fan els minuts de silenci i les concentracions per aquestes víctimes encara que no es facen per les altres.

La violència contra la dona és SAGNANT i si en lloc de més 1000 víctimes de violència masclista, fossin dones mortes per l’Ébola, tot el país estaria en quarantena. Si no ho voleu entendre, és problema vostre.

Sacha Sánchez, activista feminista i ciutadana de la Pobla de Vallbona