Dijous s’inaugurarà l’exposició fotogràfica INVISIBLES, de l’artista madrileny Andrés López.

Els animals abandonats són protagonistes de l’exposició fotogràfica INVISIBLES, de l’artista madrileny Andrés López, en la qual l’abandó animal adquireix rostre.

El 21 de març a les 18:15h s’inaugurarà a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de La Pobla de Vallbona l’exposició fotogràfica Invisiblesque estarà exposada al públic del 21 de març al 12 d’abril.

Organitzada per l’associació de defensa animal Projecte Animalista la Pobla de Vallbona PAP (que des de l’any 2016 treballa per a promoure el respecte als animals) i per la Coordinadora Animalista de la Comunitat Valenciana, amb el suport de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, l’exposició vol visibilitzar la terrible situació dels més de 150.000 gossos i gats abandonats cada any a Espanya.

La majoria d’aquests animals abandonats acabaran en una gossera o refugi on es convertiran en invisibles. Molts seran eliminats en centres d’acolliment on no existeix el sacrifici zero. Els més afortunats seran arreplegats per protectores que els cercaran una llar, i només uns pocs tindran la sort de ser adoptats i podran tornar a tenir una vida digna

Des de fa quatre anys el Projecte Invisibles, de l’estudi fotogràfic Fotopets, recorre gosseres, CPAs i refugis d’associacions protectores retratant a aqueixos éssers solitaris amb la intenció de donar-los visibilitat i retornar-los la seua dignitat. La fotografia es converteix en mans del fotògraf Andrés López en una eina essencial per a trobar la llar que es mereixen i crear consciència de la seua situació: “l’any 2014 Mercedes i jo decidim agafar les càmeres i començar a contactar amb associacions per a fer retrats professionals dels animals a la recerca de família, per a facilitar la seua adopció i retornar-los a la vidadiu l’artista. Animals que són vistos com un problema quan en realitat són el símptoma més visible d’una societat que ha de fomentar l’empatia cap als animals per a deixar de veure’ls com a objectescomenten les entitats animalistes organitzadores.

L’ajuntament ha previst visites guiades a l’exposició on més de 2.000 xiquets podran conèixer en primera persona cadascun dels retrats que componen aquesta mostra. Històries reals que traspassen la imatge per a connectar, des de la bellesa, amb problemàtiques com el maltractament, l’abandó, la malaltia i la crueltat. Així l’ajuntament pretén incentivar a les noves generacions cap a formes més ètiques de conviure amb els animals.

Realitats plantejades per la càmera d’un creador que ha fotografiat més de 3.000 animals i salvat ha multitud de vides. Imatges úniques que han sigut publicades en múltiples mitjans de comunicació com El Mundo, National Geographic o El Diario.es i que han sigut exposades en sales d’art i museus de tota Espanya.

L’exposició podrà veure’s en horari de 09.00 a 14.00 hores de dimecres a divendres i de 17.00 a 21.00 hores de dimecres a diumenge en la Casa de la Cultura de La Pobla de Vallbona.

[Redacció]