Acord municipal d’Esquerra Unida i Esquerra Republicana per a les eleccions 2019

Les formacions locals d’Esquerra Unida i d’Esquerra Republicana acorden concurrir juntes a els eleccions de Maig de 2019.

L’acord està obert al fet que altres formacions polítiques, moviments socials o plataformes de la Pobla puguen participar d’un projecte col·lectiu.

Francesc Server, president de la secció local d’ERPV: “Amb aquest acord continuem el camí d’unitat que iniciàrem ara fa quatre anys i obrim les portes a totes les persones o col•lectius que vullguen sumar-se, amb l’objectiu de crear una àmplia candidatura que represente a totes les persones d’esquerres de la Pobla

En paraules de Javier Descalzo, coordinador local d’EUPV, “l’acord es pren d’igual a igual, sense prejudicis ni pesos específics. Així ho vam fer ja en 2015 i així hem volgut continuar-ho. Sempre posant en valor la lleialtat política, institucional i personal de cadascuna de les persones que integren el projecte“.

Els punts d’aquest acord:

 1. S’acorda fomentar la integració d’altres forces municipals, moviments socials o plataformes ciutadanes, dels seus militants, simpatitzants o de persones vinculades a aquestes amb la finalitat de continuar treballant per un Front d’Unitat Popular al municipi i al País Valencià.
 2. S’acorda la constitució d’una assemblea local de la coalició, integrada per les seccions locals respectives dels dos partits integrants, els seus militants, simpatitzants i independents amb les funcions següents:
  • L’elaboració de la llista i el programa electoral.
  • L’establiment dels posicionaments enfront de les accions de la resta de forces polítiques externes a la coalició.
  • Les decisions relatives a les accions de la coalició, així com les seues iniciatives i les diverses activitats públiques.
  • La fiscalització dels recursos destinats a la campanya electoral i al funcionament ordinari de la coalició.
  • L’elaboració d’un butlletí informatiu amb una periodicitat anual en què es recullen les iniciatives dutes a terme per la coalició, de manera que la ciutadania puga conéixer-les de primera mà.
  • La decisió sobre els possibles pactes de govern a l’Ajuntament, així com la ruptura d’aquest. Aquesta decisió haurà de ser presa per 2/3 dels presents de l’assemblea local de la coalició. Tanmateix, en cap cas es pactaran acords de govern amb el Partit Popular ni Ciutadans.
  • Resoldre qualsevol qüestió relativa a la confecció de la candidatura així com les qüestions relatives al funcionament del grup municipal en el cas d’obtenir representació.
  • L’assemblea es reunirà de manera ordinària cada mes o de manera extraordinària si ho sol·licita una de les parts.
 3. S’acorda la constitució d’una Assemblea oberta a tota la ciutadania on podrà participar amb veu i vot qualsevol ciutadà de la Pobla de Vallbona. L’Assemblea Oberta de la Pobla de Vallbona es convocarà cada 3 mesos.
 4. S’acorda que qualsevol càrrec institucional o orgànic de la coalició representa a l’assemblea local, signa en nom d’aquesta i, doncs, ha d’acomplir les disposicions de l’assemblea local.

Javier Descalzo, EUPV i Francesc Server, ERPV

[EUPV, col·lectiu de la Pobla de Vallbona; ERPV, secció local de la Pobla de Vallbona]