20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades.

Tres dies i un any després que el vaixell Aquarius atraqués al port de València, més de la meitat de les 629 persones que xafaren terra ferma a la nostra costa, segueixen “buscant-se la vida” per distintes parts de l’estat espanyol i altres “feren marxa” cap a França i altres països europeus.

A tot açò, hui 20 de juny, tornem a commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades. Hui però, molt poca gent recorda l’Aquarius, a l’Aylan o als refugiats sirians a les fronteres d’Hongria fugin de la guerra…

N. Demir

És per tot açò que hui toca, i demà, i els altres… si no recordar, sí tenir present que hi ha més de 70 milions de persones refugiades. Persones que s’han vist obligades a fugir de la seua llar, de la seua pàtria, etc. I de totes elles, més de 25 milions són menors de 18 anys.

A més, s’estima que hi ha més de 10 milions de persones apàtrides: persones que no tenen nacionalitat, per descomptat sense dret a l’educació, a la salut, al treball o a la llibertat de moviment.

Aquestes dades reflecteixen la següent conclusió: cada dos segons una persona al món, es veu obligada a desplaçar-se per motius de conflictes i persecució. Institucions dependents de l’ONU com ACNUR, l’organització de les nacions Unides pels refugiats, publiquen aquestes dades les quals ens serveixen per posar-vos al corrent.

Juntament amb totes les comunitats locals, col•lectius, associacions, grups socials, empreses, institucions, partits polítics, ONG’s, etc. Nosaltres, des del nostre mitjà, també volem sumar-nos a la celebració del 20 de juny i, d’aquesta forma, mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones refudiades d’arreu del món i commemorem amb elles, el seu valor, força i perseverança.

 

[Redacció]