L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona no ha fet seua la convocatòria de concentracions en suport de la víctima de la “manada de Manresa”, i a la seua Web sols menciona actes esportius i musicals per a aquests dies. Així i tot un grup reduït de persones s´han concentrat a les portes de l’entitat defensant els drets de les dones, contra la violència masclista i en repulsa per tota mena de violència contra la dona.

Més de 1000 dones mortes a mans de les seues parelles o exparelles des que es fa recompte, milers de violacions i delictes contra la llibertat sexual de dones i xiquetes cada any, les agressions sexuals contra menors dins del context familiar i de l’educatiu, el repunt de les violacions en grup o per torns i el crit del moviment feminista no han servit perquè en una població de més de 24.000 habitants es fera una convocatòria oficial ni perquè l’assistència a l’acte fora massiva. Ni tractant-se d’un problema social de tanta envergadura i amb conseqüències tan dramàtiques per al col·lectiu femení de tot el país la corporació ha donat resposta a la lluita per la igualtat.

Els actes en solidaritat amb la víctima de Manresa s’han convocat a tot el país i s’han aprofitat per a defendre que les dones no necessiten que les defenguen sinó que no les ataquen, per a reivindicar accions judicials més justes i acordes amb els delictes comesos contra elles, per a reclamar sentències exemplaritzants i per a visibilitzar un problema d’anys d’evolució que sols es pot erradicar amb el pes de tota una societat unida contra el patriarcat. Les assistents a l’acte (sols tres homes han acudit, dos d’ells membres de l’Esquerra) han estat reclamant major visibilitat, més suport i més conscienciació social per tal d’acabar en les agressions que pateixen les dones de forma contínua i sistematitzada. Cal que tothom se n’adone que les dones no estem disposades a consentir que ens violen, ens maltracten, ens discriminen, ens apallissen o ens maten.