Si no passa res, hui mateix el signarà l’acord de govern a “La Casa Gran”, segons informava ahir el digital infoturia.com.

En principi està tot clar. Josep Vicent García serà reelegit alcalde de la Pobla el dissabte vinent amb tota seguretat i, d’aquesta forma, Compromís seguirà quatre anys més com a soci majoritari al si del pacte de govern a quatre que aquesta vegada suma a Contigo.

Com no podia ser d’altra forma i, a imatge d’altres institucions (les Corts “El Botànic”; l’ajuntament del cap i casal, “Pacte de La Nau”…), el nostre municipi comptarà amb el pacte de “La Casa Gran” com a reflex d’aquesta nova cultura política on tot s’ha de reanomenar amb una clara aposta eufèmica per renovar allò que és més vell que el parlar.

Han estat unes setmanes tenses per l’electorat d’esquerra i progressista de la Pobla des del 26M: recordem els intents del PP per fer un pacte a cinc per fer fora Compromís i PSOE, a més, la tensió s’ha intensificat també per la crisi interna que han patit el PSOE de la Pobla. Però finalment, l’acord que va propiciar Compromís amb PSOE, Cupo i Contigo, s’ha tancat i a partir de dissabte els quatre partits es repartiran la gestió de l’ajuntament.

Una vegada esbrinat el “Qui”, falta saber el “Com” de cadascuna de les delegacions i àrees de treball que definiran l’equip de persones electes al govern tot i que una cosa tenim clara, l’alcalde i les àrees de més pes polític cauran en mans de Compromís, no debades ha estat l’única força política que ha sumat més vots.

[Redacció]