El passat dia 22 es celebrava a la Pobla de Vallbona la festa comarcal de l´orgull. Com que el dia 28 de juny és oficialment el Dia de l´Orgull LGTBI+ es va aprofitar l’efemèride per a celebrar una concentració festiva, amb cercavila i lectura de manifest.


Lacte va comptar amb la participació institucional dels regidors de Compromís, PSPV i CUPO, amb la presència i col·laboració dels representants de lEsquerra, de diversos sindicats, associacions i entitats de tota la comarca que creuen i se solidaritzen en aquesta causa. De fet, al balcó de l’Ajuntament oneja ara per ara la bandera de l’Arc de Sant Martí, que els representants del consistori van penjar junt amb els organitzadors de l´associació Mirall Camp del Túria.


Víctor Manuel Serra, president de l’entitat i Isa Descals, activista LGTBI+ de Comissions Obreres, van llegir un manifest reivindicatiu que advertia als assistents del retrocés que pot suposar per al col·lectiu la irrupció de forces d’extrema dreta a l’Administració. Va recordar que el col·lectiu LGTBI+ s’alça any rere any per a celebrar el Dia de l’Orgull d’una forma inclusiva, “abraçant a totes aquelles persones que van nàixer, van créixer i/o es van descobrir allunyades de l’heteronorma i de les desigualtats que produeix, caminant de la mà del feminisme, de la interculturalitat, de la diversitat funcional i de totes aquelles persones que han hagut de justificar-se en algun moment de la seua vida per ser qui són, com són o pel que senten”.

Al parc Benjamí March Civera els més menuts van poder gaudir d’un castell unflable i els més grans de música en directe, ja que, per una banda, la cercavila va estar guiada per la batukada i, per altra banda, a la nit va haver-hi música en directe de la mà de l’Orquestra Dynamics.

 

[Redacció]